Търси
Вашият e-mail:
Вашето име:
E-mail на получателя:
Име на получателя:
Изпрати
Начало | Контакти Четвъртък, 13 Август 2020г.

Търсенето в архив извежда резултати само от броевете показани по долу. *


От: До:


Моля, изберете поне един критерий за търсене.

Запорожките българи организираха международен научен семинар

Брой: 1760 | Дата: 2011-11-09
Автор: в. Атака
В украинския град Мелитопол, Югоизточна Украйна, се състоя международен научен семинар "Българите в Северното Приазовие; традиции и интертекстуалност". Конференцията е посветена на 150 години от появата по тези земи на първите български села, съобщи украинската агенция Укринформ, цитирана от БТА.
В семинара участваха представители на университетите в Шумен и Велико Търново. Обсъдени бяха теми, свързани с етнонационалната политика, националната идентичност на българите, с българския фолклор, както и проекти на българската културна общност в Мелитопол.
В Запорожието, където се намира Мелитопол, живеят представители на повече от 130 етноса. За района е характерен богатият културен живот на отделните общности, който се дължи и на доброто сътрудничество между местните власти и етническите общности, заяви на семинара представителят на местната администрация Ирина Панкина.
Според преброяване от 2001 г. в Украйна живеят 204,600 етнически българи, от тях 277,000 в Запорожието, отбелязва Укринформ.

Форум Атака
Телевизия АЛФААнкета
Подкрепяте ли петицията на АТАКА към главния прокурор Борис Велчев за сваляне имунитета на Ахмед Доган?
Да
88 %
Не
11 %
Общо гласували: 16647