Търси
Вашият e-mail:
Вашето име:
E-mail на получателя:
Име на получателя:
Изпрати
Начало | Контакти Събота, 30 Май 2020г.

Търсенето в архив извежда резултати само от броевете показани по долу. *


От: До:


Моля, изберете поне един критерий за търсене.

Клане на христиqни в Кайро, БТР гази протестиращи

Брой: 1735 | Дата: 2011-10-11
Автор: в. Атака
Коптите се опитаха да организират седяща стачка заради поредната изгорена църква   

"24 убити, от които един войник на правителствените сили" - това съобщиха вчера световните медии за "сблъсъците" в центъра на египетската столица Кайро.  За останалите 23 мъртъвци не се казва какви са. Защото са християни. А това е крайно неудобно за господстващата идеология на "мултикултурата", т.е. за ислямизацията и трябва да бъде скрито от световното обществено мнение.
Танкове и БТР-и на управляващата военна хунта на маршал Тантауи газиха  наред няколко хиляди египетски християни, които в неделя организираха седяща стачка пред държавната телевизия срещу опожаряването на църква в Асуан. "Трупове лежаха разхвърляни наляво и надясно", казва Сандра, една от участничките в протеста, пред кореспондента на Би Би Си.
Църквата в Асуан е предизвикала бяс у местни мюсюлмани, защото имала камбана и кръст върху купола. Християните свалили и камбаната, и кръста но това не успокоило мохамеданите и на 8 октомври те я опожарил", съобщава АП.
Когато коптите в Кайро насядали на площада около телевизията, те били нападнати от групи мюсюлмани с камъни, железни пръти и бензинови бомби. За да "омиротвори" сблъсъка, правителството изпратило бронирани машини, които обаче налагали "мир" чрез физическо ликвидиране на едната от страните - коптите. "Първо стреляха, после почнаха да ни газят", казва друг оцелял от клането, Ваел Руфаил, пред АП.
Изтреблението на коренните жители на Египет, коптските християни, съставляващи 10% от 80-милионното население на страната, е единственият резултат от прехвалената "арабска пролет". Потвърждава се прогнозата на в. "Атака", че събитията, представяни като "демократични революции" в Близкия изток не са нищо друго, освен пучове, извършени от ислямисти в армията с неофициалната подкрепа на Обама и неговата администрация.
В Египет временното военно правителство начело с фелдмаршал Тантауи  започна управлението си, като изпрати танкове да съборят два манастира. Масови репресии с десетки убити християни в Кайро и Александрия имаше през май. (Виж в. "Атака" от 10 май т.г.) Обикновено погромите стават след петъчните молитви в джамиите, откъдето излизат насъскани срещу "неверниците" мохамедански тълпи и започват да палят църквите и домовете на християните. От 11 февруари, когато хунтата свали президента Мубарак, досега броят на убитите копти надхвърли 100. Досега няма нито един осъден убиец или подпалвач. 
Вчера говорител на хунтата съобщи, че "правителството заседава извънредно" и ще назначи разследване за това кой е "започнал" безредиците. При всички погроми досега вината бе стоварвана на християните, които излагали на показ я кръст, я икона, с което обиждали вярата на мюсюлманите. 

Форум Атака
Телевизия АЛФААнкета
Подкрепяте ли петицията на АТАКА към главния прокурор Борис Велчев за сваляне имунитета на Ахмед Доган?
Да
88 %
Не
11 %
Общо гласували: 16637