Търси
Вашият e-mail:
Вашето име:
E-mail на получателя:
Име на получателя:
Изпрати
Начало | Контакти Събота, 30 Май 2020г.

Търсенето в архив извежда резултати само от броевете показани по долу. *


От: До:


Моля, изберете поне един критерий за търсене.

Антихристиянски репресии в „демократичен“ Египет

Брой: 1650 | Дата: 2011-06-28
Автор: в. Атака
Барак Хюсеин Обама се прави, че не вижда геноцида, Съветът на Европа спешно ослепя и оглуша

Нови престъпления от омраза и нетолерантност белязаха изминалия уикенд в страната на поредната Соросова революция - Египет. Насъскани като глутници от ходжите в джамиите по време на петъчните "молитви", тълпи от мохамедани нападнаха и опожаряваха църкви и жилища на християни.
В село Бени Ахмед, на 7 км южно от Миня, Горен Египет ходжата съобщил по време на петъчната молитва, че свещеник Георги Табит, който служи в местната църква "Свети Георги" е издействал разрешително от властите в Миня да я пребоядиса. Мюсюлманската тълпа обсадила храма, докато вътре Табит отслужвал литургия, залостила всички християни вътре и се опитала да ги подпали, съобщава агенция АИНА от 24 юни. Както обикновено, полицията пристигнала след 4 часа и арестувала ... свещеника, макар че мюсюлманската тълпа била още край храма и скандирала "Да убием попа!" След ареста на свещеника християните отказали да излязат от църквата. Те останали вътре, за да попречат на опожаряването й.
Това е поредното нападение срещу 100-годипшната църква. Предпоследното беше на 23 март т.г. Тогава местните мюсюлмани предупредиха, че въпреки разрешението на властите те няма да позволят обновяването на храма. Тогава на отец Табит бе връчен ултиматум да напусне селото в срок от 35 дни заедно със семейството си, ако не иска да бъде убит.
Случаят в село Бени Ахмед "вдъхновил" други правоверни в страната на победилата ислямска революция, става ясно от кореспонденциите 2 дни по-късно. В събота тълпа от около 200 мюсюлмани опожари 8 християнски къщи в село Авлад Халаф, също в Горен Египет. Повод станал слухът, че единият от коптите, Вахиб Халим Атия, който ремонтирал къщата си, имал тайно намерение да я превърне в църква.
Такова намерение никой не е имал, пък и е невъзможно, особено в Египет, където законодателството е подчинено на шариата. Но в Корана е записано, че мюсюлманинът може да убие , ограби и малтретира "неверници", ако го предизвикат. Тоест, от мохамеданите се иска само да измислят как са били "предизвикани" - в случая със слух!- за да бъдат оневинени.
Вече половин година убийствата и репресиите над християнското население на Египет продължават безнаказано. Въпреки протестите на коптите в Кайро, Александрия и други градове, въпреки молбите им към международната общност да ги защити, Евросъюзът мълчи, "правозащитният" инструмент Съвет на Европа гледа в обратната посока, а американският президент Барак Хюсеин Обама се прави на глух и сляп. Той продължава да натрапва на света пропагандата, че това, което става в Близкия изток, било "арабска пролет" и "демократична революция". Дори когато в центъра на самия Манхатън хиляди хора протестират срещу геноцида над коптите, медиите на Обама отказват да отразят събитието. Което показва, че една от крайните цели на съюза на Обама с близкоизточните ислямисти е изкореняване на остатъчното християнство в региона.

Форум Атака
Телевизия АЛФААнкета
Подкрепяте ли петицията на АТАКА към главния прокурор Борис Велчев за сваляне имунитета на Ахмед Доган?
Да
88 %
Не
11 %
Общо гласували: 16637